Povelikonoční kamínková stezka

Vážení rodiče, milé děti,

zveme Vás na povelikonoční kamínkovou stezku, která bude pro Vás připravena ve středu 14.4.2021 od 16-18h v okolí Proseckého rybníčka na Praze 9 – Prosek, viz odkaz na mapu.

Velikonoční zajíček zde poztrácel malovaná “vejce” v podobě kamínků. Cílem je nalézt postupně všech 23 vajíček, která mají na sobě zašifrovaná písmenka (morseovkou) a tvoří tajenku. Kamínky prosím nesbírejte, nepřemísťujte, pouze si opište vždy číslo a kód písmene namalované na kamínku. 

První kamínek s číslem 1 a prvním zašifrovaným písmenem naleznete v blízkosti informační tabule naučné stezky s názvem Prosecký rybníček v ulici Na Jetelce, další s číslem 2 a druhým zašifrovaným písmenem již musíte najít a vydat se v tomto směru. Kamínková stezka i tajenka je tvořena vzestupně od čísla 1 do 23, pokud tedy naleznete kamínek s číslem 5 a následně s číslem 8, vraťte se kousek zpátky a hledejte i kamínek s číslem 7 a 6. Tajenka je jednoduchá, takže i v případě, když se Vám nepodaří rozluštit všechna písmena, heslo v tajence jistě poznáte 🙂

Přejeme Vám pěknou zábavu a věříme, že se již brzy setkáme při cvičení.